-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Dubbeldoelstelling

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Je zult maar in de buurt van onze nationale luchthaven wonen. Opstijgende en landende vliegtuigen zorgen voor behoorlijke geluidsoverlast. Met name laat op de avond of 's nachts is het ronduit vervelend als je rust wordt verstoord. Had je maar niet zo dichtbij de luchthaven moeten gaan wonen! Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Veel mensen woonden er al voordat Schiphol aan zijn onstuitbare opmars begon! Maar ja, wat dan? Vliegtuigen verbieden om te landen? Schiphol is erg belangrijk voor onze economie. Zonder die luchthaven zouden vele bedrijven uit ons land wegtrekken. Zo maar de luchthaven gedeeltelijk op slot doen is dus ook geen optie. Door de toename van de wereldeconomie en de welvaart groeit Schiphol nog steeds. In principe wil de overheid die groei ook nog toestaan, maar wel met de eis dat het milieu tegelijkertijd wordt verbeterd. Lijkt onmogelijk, maar dat is toch echt wat de dubbeldoelstelling beoogt.

Definitie

Schiphol toestaan om te groeien, maar tegelijkertijd het milieu willen verbeteren.

Voorbeeld

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wilde Schiphol toestaan 20% meer vliegtuigen te laten vertrekken en landen, en tegelijkertijd de lawaaioverlast met 20% te verminderen.

Toelichting

In 2011 vertrekken en landen op Schiphol per jaar zo'n 430.000 vliegtuigen. Men wil toestaan dat te vergroten tot ongeveer 550.000 vliegtuigen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen