-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Europa

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

José kreeg van haar docent aardrijkskunde een schriftelijke overhoring opgegeven. Ze moest voor vrijdag de Europese landen en hoofdsteden kennen. Da’s een makkie, had haar opa gezegd. Zo geleerd. Toch viel het José vies tegen. Bijna 50 landen moest ze kennen en dat zijn er heel wat meer dan haar opa had moeten leren toen hij op school hetzelfde had moeten doen.

Europa is staatkundig gezien het meest verbrokkelde werelddeel. De ongeveer 830 miljoen inwoners wonen in 49 landen op een oppervlakte van iets meer dan 10 miljoen km2. Europa is maar net iets groter dan Australië.

Toch zijn er met Australië verder vooral verschillen. Is Australië vooral droog, warm en vlak, Europa is vooral nat, koud (zeker in het noorden) en bergachtig. Bovendien kun je de grenzen van Australië gemakkelijk trekken. Europa heeft een hele grillige vorm en is aan de oostkant moeilijk af te grenzen. Daar gaat het continent verder in Azië.

Definitie

De 7 continenten - Klik op kaart voor vergroting

Op één na kleinste werelddeel gelegen ten noorden van Afrika en ten westen van Azië. Op de kaart staat Europa afgebeeld met de kleur donkerrood.

Voorbeelden

Europa zou verdeeld kunnen worden in:

Toelichting

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen