-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Goa

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Goa ligt aan de westkust van India. Vandaag de dag is deze kleinste deelstaat van India een favoriete vakantiebestemming voor met name jongeren die met hun rugzak de wereld veroveren. In Goa komen ze bij elkaar om te feesten. Met name house-parties zijn erg in. De lokale bevolking profiteert natuurlijk van al die toeristen, maar tegelijkertijd ergeren ze zich ook aan de overlast die de feestende jongeren veroorzaken.

Goa bestaat als nederzetting al heel lang. Al zo’n 2000 voor Christus was het gebied bewoond. De nederzetting groeide uit tot een internationaal handelscentrum.

In 1510 werd Goa veroverd door de Portugezen. Zij maakten er een belangrijke handelsnederzetting van. Daarbij ging het in eerste instantie vooral om specerijen. Vanuit Goa werd het gehele Portugese rijk in Azië bestuurd.

Beschrijving

Oude handelsnederzetting aan de westkust van India dat meer dan 400 jaar de hoofdstad was van de Portugese koloniën in Azië.

Voorbeeld

Goa ligt aan de westkust van India. Het is de kleinste deelstaat van het land. Eeuwenlang was Goa een kolonie van Portugal

Zie voor de ligging van Goa de nevenstaande kaart.

Toelichting

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen