-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Hub and spokemodel

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Op onze nationale luchthaven landen drie verschillende typen passagiers. Het grootste deel (zo'n kleine 60%) heeft Schiphol als eindbestemming. Vandaar reist men per trein of auto verder. Een heel klein gedeelte heeft Schiphol als tussenlanding. Na een oponthoud reist deze groep met hetzelfde toestel weer verder. Ongeveer 40% vormen de transferpassagiers. Zij komen met een toestel aanvliegen om door te reizen met een ander vliegtuig. Deze transferpassagiers hebben te maken met het zogenaamde hub-and-spoke principe.

Het is natuurlijk ondoenlijk om vanuit alle Europese luchthavens rechtstreekse vluchten te organiseren naar andere continenten. Sommige grote luchthavens waaronder Schiphol dienen als hub, als vervoersknooppunt. Met kleine vliegtuigen komt men aanvliegen vanuit Europese steden om op Schiphol over te stappen op een intercontinentale vlucht, bijvoorbeeld naar Amerika. Omgekeerd gebeurt natuurlijk ook: nadat passagiers vanuit een ander continent op Schiphol zijn geland, stappen ze over op kleinere vliegtuigen, die ze naar de eindbestemming in Europa brengen.

Definitie

Vervoer over grote intercontinentale afstanden vindt plaats tussen mainports ofwel hubs; die hubs zijn met aan- en afvoerlijnen (de spokes) verbonden met het achterland.

Voorbeelden

Toelichting

Het hub and spokemodel - Klik op plaatje voor vergroting
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen