-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Hypotheek

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Heel veel mensen wonen in een koophuis en beschouwen dit als hun bezit. Ze hebben de sleutel, ze onderhouden het huis zelf en zijn misschien ook wel bezig met een verbouwing. Toch voelen die trotse bezitters zich misschien nog niet de echte eigenaren van de woning, omdat ze bij de bank een flinke schuld hebben uitstaan voor de hypotheek die ze hebben afgesloten om hun huis te kunnen financieren..

Als je bijvoorbeeld drie ton moet ophoesten om een huis te kopen, kunnen maar heel weinig mensen dat zo handje contantje betalen. Ze moeten dus geld gaan lenen bij de bank. Die leent dat geld tegen een bepaald rentepercentage en spreekt af het geld inclusief rente over een lange periode, bijvoorbeeld dertig jaar, terug te betalen. Zo lang de schuld niet geheel is afbetaald, blijft het huis in onderpand bij de bank. Die heeft daardoor de zekerheid geld terug te krijgen, mochten de bewoners de hypotheek niet meer kunnen betalen.

Definitie

Een door de bank verschafte lening voor de aanschaf van een onroerende zaak, zoals een huis, waarbij het huis dient als onderpand voor de bank.

Voorbeelden

Tekstverband

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen