-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Inburgeringscursus

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Mohammed woont nu zes jaar in Nederland en wil zijn vrouw Fatima eindelijk laten overkomen uit Marokko. Hij heeft het hier naar zijn zin en wil hier een verder leven opbouwen. Hij wil ook Nederlander worden en wil zich laten naturaliseren. Om zijn vrouw over te laten komen moet hij volgens de wet voldoende inkomen hebben en zijn vrouw hier goed kunnen verzorgen. Dat is geen probleem. Hij huurt een ruime flat en heeft een vaste baan in een fabriek.

Aan één eis van de overheid is door Fatima echter nog niet voldaan. Sinds 2006 eist de overheid dat immigranten van buiten de EU die hier voor langere tijd willen blijven, een zogenaamd inburgeringsexamen afleggen. Voordat zijn vrouw een tijdelijk visum voor Nederland krijgt, moet ze in de Nederlandse ambassade in Marokko een test afleggen waarin ze aantoont de Nederlandse samenleving een beetje te kennen en ook de Nederlandse taal een klein beetje te beheersen.

Definitie

Een verplichte cursus voor immigranten van buiten de Europese Unie, waarin ze allerlei aspecten van het land, waar ze willen gaan wonen, leren.

Voorbeeld

Tekstverband

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen