-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Integratie

Uit OmoPedia

(Doorverwezen vanaf Integreren)
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Bij jou in de straat wonen naast Nederlanders misschien ook wel Turken, Marokkanen of migranten uit andere landen. Mensen die hun eigen taal hebben, hun eigen godsdienst, eigen gebruiken, eigen manier van kinderen opvoeden enz. Ieder volk heeft zijn eigen cultuur, dat wat vroeger is aangeleerd. Het zou zo maar kunnen dat er in jouw straat door deze cultuurverschillen spanningen ontstaan. De andere manier van denken van autochtonen en allochtonen uit zich dan in wederzijds onbegrip met alle ellende van dien.

Mogen wij van allochtonen verlangen dat ze zich aanpassen aan onze normen en waarden? Mogen wij van allochtonen verwachten dat ze zich inburgeren, de Nederlandse taal enigszins spreken en op de hoogte zijn van onze samenleving? Het antwoord is zeker ja. Maar omgekeerd mogen de allochtonen ook van ons verwachten hun cultuur te accepteren. Het kan een grote verrijking zijn om eens een bezoek te brengen aan een moskee of uitleg te krijgen over de ramadan bijvoorbeeld. Wanneer de bevolkingsgroepen zo leren samen te leven in plaats van naast elkaar te leven, kun je spreken over integratie.

Definitie

Voorbeelden

Marokkanen en Turken doen inburgeringscursussen en maken zich de Nederlandse taal eigen. Tegelijkertijd probeert de gemeente te zorgen dat de allochtonen zo veel mogelijk verspreid in de stad wonen en dus niet geconcentreerd in bepaalde wijken. Autochtonen en allochtonen worden uitgenodigd op wijkfestiviteiten.

Tekstverband

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen