-Wilt u deelnemen aan de gebruikers EnquĂȘte? Klik hier: Vragen-

Migratie

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Voordat de mens aan landbouw ging doen in de Tijd van Jagers en Boeren tijd van jagers en boeren moesten veel mensen rondtrekken om aan voedsel te komen. Als in het ene gebied het voedsel op was dan trokken ze verder naar een ander gebied waar wel voedsel was. Dit noem je migreren.

Doordat de mens van het ene gebied naar het andere gebied trok op zoek naar voedsel, is de mens over de hele wereld terecht gekomen. Dit duurde natuurlijk duizenden jaren aangezien er in de tijd van de jagers en boeren nog geen vliegtuigen, auto's en treinen waren.

Ook in het begin van de middeleeuwen. De Tijd van Monniken en Ridders tijd van monniken en ridders kwam het vaak voor dat een sterke en machtige Germaanse stam van het ene gebied naar het andere gebied trok, waardoor de zwakkere stammen weg moesten trekken. Deze tijd noemen we de tijd van de Volksverhuizing. Veel Germaanse stammen trokken toen van het ene gebied naar het andere. Ook dit noem je migratie.

In onze tijd spreken we eerder van immigratie en emigratie als mensen in een ander land gaan wonen en wegtrekken uit hun geboorteland. Zowel immigratie als emigratie zijn dus vormen van migratie.

Definitie

Migratie is het verhuizen of rondtrekken van mensen van het ene gebied naar het andere.

Voorbeelden

Tekstverband

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen