-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Ruanda

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

In het zuidoosten van Afrika ligt ingeklemd tussen de buurlanden Uganda, Tanzania, Burundi en de Democratische Republiek Kongo het kleine Ruanda. Een land met een oppervlakte van iets meer de helft dan Nederland met 5 miljoen inwoners en de hoogste bevolkingsdichtheid van Afrika. Een land van heuvels, meren, kleine dorpjes, groenteveldjes en onafzienbare bananenplantages. Het land heeft een verrassend verfrissend klimaat en in het noorden vruchtbare vulkanische bodems. Het land kent afwisselingen tussen droge en natte perioden, maar over het algemeen valt er voldoende neerslag om landbouw mogelijk te maken. Dit kleine landje zou een paradijsje op aarde kunnen zijn, maar werd een hel. In de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw was dit land jarenlang voorpaginanieuws door een niets ontzienende burgeroorlog die uitmondde in een ware volkenmoord.

Definitie

Land in het oosten van Afrika, toneel van een massale volkenmoord tussen de Hutu meerderheid en de Tutsi minderheid.

Voorbeeld

Ligging van Ruanda in het zuid-oosten van Afrika.

Kijk voor de ligging van Ruanda op nevenstaande kaart. Ten westen van Ruanda ligt het grote buurland Democratische Republiek Kongo (vroeger Zaïre). Ten zuiden ligt Burundi wat ongeveer net zo groot is als Ruanda. Ten oosten ligt Tanzania en ten noorden ligt Uganda.

Toelichting

Hoe heeft het zo ver kunnen komen in dit land dat mensen elkaar met hakbijlen te lijf gingen en honderdduizenden mensen de dood vonden?

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen