-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Schiphol

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Op 14 km ten zuidwesten van de hoofdstad bevindt zich de belangrijkste luchthaven van ons land, Schiphol. Officieel heet de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en veel piloten zijn maar al te blij dat ze het ook af kunnen doen als Amsterdam Airport, want die SCH is voor buitenlanders bijna niet uit te spreken! Schiphol is een echt verkeersknooppunt op intercontinentaal niveau. Het is de op vier na belangrijkste luchthaven van Europa (na Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle, Frankfurt en Madrid) en staat wereldwijd op de 14e plaats qua passagiers. Dat is best bijzonder voor zo'n klein landje, waar het vliegverkeer binnen de landsgrenzen te verwaarlozen is.

Per jaar reizen bijna 45 miljoen passagiers via onze nationale luchthaven. Het is een echte verkeershub. 40% van die passagiers heeft Schiphol als overstapplaats. Het betreft dus transferpassagiers. Die zeer belangrijke functie als verkeersknooppunt heeft onze luchthaven onder andere te danken aan het goede imago van de luchthaven. De luchthaven is uitstekend bereikbaar (ook met de trein), heeft goede voorzieningen en is naar verhouding met andere luchthavens erg overzichtelijk. Alle terminalgebouwen bevinden zich bijvoorbeeld onder één dak en dat kun je van de directe concurrenten van onze luchthaven niet zeggen.

Definitie

De ligging van Schiphol ten zuidwesten van Amsterdam. In blauw staat aangegeven het centrale terminalgebouw met daaraan de pieren waar je in- en uitstapt

Belangrijkste luchthaven van Nederland, gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuidwesten van Amsterdam.

Voorbeeld

Op het bijgaande kaartje zie je de ligging van Schiphol in Nederland.

Toelichting

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen