-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Stam

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Astrix en Obelix samen met de overige figuurtjes uit de strip - klik op figuur voor vergroting

Wie kent ze niet? Asterix en Obelix, beide lid van de stam van de Galliërs. Het zijn de hoofdrolspelers in de wereldberoemde strip waarin de kleine, slimme Asterix het samen met zijn dikke, maar o zo domme vriend Obelix en zijn onafscheidelijke hondje Idefix, opnemen tegen de Romeinse legers. De strip speelt zich af in het jaar 50 voor Christus in een tijd dat het Romeinse Rijk zich steeds verder uitbreidt. Ook Gallië (zeg maar West-Frankrijk, Bretagne) is door Caesar en zijn leger onder de voet gelopen, behalve het kleine dorpje waar Asterix en Obelix wonen. Gek worden ze ervan, de Romeinen! Geholpen door een toverdrankje van de druïde Panoramix, krijgen ze supermenselijke kracht. Obelix is als baby ooit in dat drankje gevallen en heeft die lompe kracht altijd. Hij maakt menhirs (grote stenen) en die sjouwt hij altijd ééntje met zich mee.

De Romeinen kwamen op hun veroveringen in Europa vele stammen tegen zoals de Franken, de Kelten, de Germanen en de al genoemde Galliërs.

Definitie

Groep mensen van enkele honderden tot duizenden mensen die op één of andere manier verwant zijn aan elkaar en niet georganiseerd zijn in een staat.

Toelichting

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen