-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Tangentiële banenstelsel

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Vliegtuigen landen of starten altijd tegen de wind in. Dat geeft het vliegtuig namelijk de meeste draagkracht. Een beetje zijwind mag best. Daar zijn piloten op getraind. Als het echter heel hard waait, is het erg belangrijk zo recht mogelijk tegen de wind in te starten of te landen. Omdat in ons landje windrichtingen behoorlijk kunnen veranderen, is er in de jaren zestig bij de aanleg van het nieuwe Schiphol voor gekozen de richtingen van de start- en landingsbanen zo veel mogelijk te variëren. Men spreekt van het tangentiële banenstelsel.

Definitie

De ligging van Schiphol ten zuidwesten van Amsterdam. In blauw staat aangegeven het centrale terminalgebouw met daaraan de pieren waar je in- en uitstapt

Verzameling van start- en landingsbanen die rondom een centraal punt liggen dat gevormd wordt door het stationsgebouw.

Voorbeeld

Het gebied van het stationsgebouw zou je kunnen zien als een cirkel. Daaromheen liggen vier start- en landingsbanen als raaklijnen van die cirkel ten opzichte van elkaar. De Buitenveldertbaan ligt oost-west, de Kaagbaan noordoost-zuidwest, de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan noord-zuid. De later aangelegde Polderbaan ligt parallel aan de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan.

Toelichting

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen