-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Vervoermiddel

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

Een fiets, een brommer, een scooter, een auto. Dat zijn de meest voorkomende vervoermiddelen waarmee mensen zich individueel verplaatsen. Wanneer men zich over wat grotere afstand wil verplaatsen, maakt men ook vaak gebruik van het openbaar vervoer zoals de bus en de trein.

Ook bij het vrachtverkeer kun je verschillende vervoermiddelen onderscheiden. De vrachtauto, de trein, het binnenvaartschip, het zeeschip en het vliegtuig. Elk van deze vervoermiddelen heeft voors en tegens. Het is afhankelijk van de afstand en de ligging van de eindbestemming en de snelheid waarmee je wilt vervoeren, wat de beste keuze is. Algemeen geldt dat hoe sneller het vervoer geregeld moet worden, hoe duurder het is.

Omdat tegenwoordig veel wordt vervoerd in containers, komt het ook steeds vaker voor dat tijdens het transport meerdere vervoermiddelen worden gebruikt. Onderweg moet dan de container worden overgezet van het ene vervoermiddel op het andere. Dat noemt men overslaan. Overslaan van containers gaat erg gemakkelijk met een kraan.

Definitie

Middel waarmee je mensen en/of goederen kunt verplaatsen.

Voorbeelden

Toelichting

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen