-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Welvaart

Uit OmoPedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Beschrijving

He Guido, te gek zeg, wij kunnen alles kopen, want mijn ouders hebben samen een zaak die loopt als een trein: de euro's rollen binnen. Er is dus genoeg geld om van alles te kopen. Het gaat hier over dingen. Na de basisbehoeften heeft een mens behoefte aan luxe consumptiegoederen, zoals een mobieltje, een laptop, een scooter, op vakantie gaan en nog veel meer.

Maar ook zijn dingen, die langer meegaan, duurzamer zijn, zoals een wasmachine, een droger en een auto. Natuurlijk moet de overheid dan wel gezorgd hebben voor algemene voorzieningen, zoals: stroom, gas, openbaar vervoer en onderwijs om welvarend te kunnen leven.

Definitie

Mate waarin je je behoeften met materiële dingen kunt bevredigen.

Voorbeelden

Toelichting

Zoals je op de betreffende pagina kunt lezen, zegt dat begrip niet alles. Het zegt zeker niet alles over het welvaartsniveau. Daarvoor moet je ook kijken naar de hoeveelheid vrije tijd, de mogelijkheden om je te ontspannen, hoe vrij je bent om te gaan staan en gaan waar je wilt en nog veel meer. Als je zo over welvaart spreekt (dus over welvaart in ruime zin van het woord) mag je ook het begrip welzijn gebruiken. Dit drukt het algemene tevredenheidsgevoel van de bevolking uit.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen