-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Amerigo Vespucci

Uit OmoPedia
(Doorverwezen vanaf Americo Vespucci)
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Als je op vakantie gaat en je komt op de plaats van bestemming, ga je op verkenning om te kijken wat er allemaal te doen en te zien is. Je bent aan het ontdekken. In de tijd van de ontdekkers en hervormers zijn er veel mensen op ontdekkingsreis gegaan. Eén van deze mensen was Amerigo Vespucci. In 1499 ging hij de Nieuwe Wereld verder verkennen. Naar Amerigo is dat nieuwe werelddeel ook genoemd: Amerika.

Definitie

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (C.UTF-8) /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory Error code: 127
Amerigo Vespucci - Klik op de foto voor een vergroting

Ontdekkingsreiziger, die in het begin van de 16de eeuw, in dienst van Spanje en Portugal, Zuid-Amerika verkende.

Voorbeelden

Andere ontdekkingsreizigers zijn:

  • Columbus
  • Marco Polo
  • Bartolomeus Dias
  • Ferdinand Maghelhaes
  • Abel Tasman

Tekstverband

Amerigo Vespucci werd geboren in Italië, in Florence in het jaar 1452. Toen hij bijna 50 jaar oud was, is hij in opdracht van Spanje Zuid-Amerika gaan ontdekken. Hij had gehoord van de reizen van Columbus en was ervan overtuigd dat Columbus niet in Azië terecht was gekomen, maar dat hij een compleet nieuw continent had gevonden. Van Spanje mocht hij na zijn eerste reis niet nog een keer vertrekken. Daarom is hij later in opdracht van Portugal nog twee keer in de Nieuwe Wereld geweest. Hij ontdekte er onder andere de monding van de Amazone.