-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Bahama-eilanden

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Als je naar de foto kijkt van de Bahama-eilanden, kortweg Bahama’s, dan zie je dat de meeste eilanden van de archipel heel langgerekt en smal zijn. Een archipel is een eilandengroep. De Bahama's zijn koraaleilanden, die in een ondiepe zee met een fantastische azuurblauwe kleur liggen. Bahama betekent ook letterlijk ondiepe zee. Als toerist ga je niet naar de Bahama’s voor de prachtige landschappen. Alle eilanden zijn erg laag en veel is er niet te zien op het land. De stranden en de zee zijn echter spectaculair. Voor strandtoerisme vormen de eilanden een prima bestemming, vooral voor Amerikanen. De eilandengroep ligt tenslotte niet ver van de Verenigde Staten af. Wel oppassen voor de haaien, want die hebben ze op de Bahama’s genoeg!

Definitie

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (C.UTF-8) /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory Error code: 127
Bahama-eilanden temidden van de azuurblauwe zee - Klik op foto voor vergroting

Eilandengroep, tevens onafhankelijke staat, gelegen ten zuidoosten van Florida in de Atlantische Oceaan.

Voorbeeld

  • In 1492 ontdekte Columbus de Bahama's tijdens zijn eerste reis naar Amerika. Aangedreven door de passaatwinden werd hij vanuit de Canarische Eilanden, richting Bahama’s gestuurd. Hij landde daar op het eiland San Salvador. Hij dacht dat hij in Azië was en noemde de aanwezige bewoners Indianen.
  • De hoofdstad van de Bahama’s, Nassau, ligt op het eiland New Providence.

Tekstverband

  • De eilandengroep bestaat uit 700 grotere eilanden (meestal dus erg langgerekt) en meer dan 2000 zogenaamde Keys, kleine koraaleilandjes. Van deze eilanden zijn er ongeveer 40 bewoond.
  • In totaal wonen er zo’n 300.000 mensen. De Bahama’s vormen een voormalige Engelse kolonie en ze spreken er ook nog steeds Engels. Sinds 1973 is het gebied onafhankelijk, maar het hoort nog wel tot het Britse Gemenebest. Koningin Elizabeth is officieel het staatshoofd.
  • De hoofdstad Nassau heette vroeger Charles Towne of Charles Town; het werd door de Spanjaarden door brand verwoest in 1684, maar later herbouwd door de Engelsen en Nassau genoemd in 1695, naar de Nederlandse stadhouder en Britse koning Willem III van Oranje-Nassau.