-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Britten

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Winston Churchill, premier van Engeland in de Tweede Wereldoorlog

Wat zijn beroemde Britse figuren? Winston Churchill, Lady Di, Queen Elizabeth, Roger Moore en Sean Connery. Je op en top Brits gedragen. Wat houdt dat in? Dan ben je beleefd, chique en enigszins terughoudend. Britten houden niet van opvallend gedrag, voordringen, druk gedoe op straat of agressie. Wat dat betreft zijn de voetbal-hooligans de meeste Britten dan ook een doorn in het oog! Die passen totaal niet bij waar Britten voor staan!

Definitie

Oorspronkelijke inwoners van de Britse eilanden of hun afstammelingen.

Voorbeelden

Inwoners van Schotland, Engeland, Noord-Ierland, Wales, Isle of Man, de Kanaal-eilanden en de bewoners van de Britse overzeese kolonies.

Tekstverband

  • Alleen al in Groot-Brittannië leven ongeveer 60 miljoen Britten. Ze zijn trots op hun land en op hun koningshuis.
  • Hoewel alle Britten gemeenschappelijke cultuurelementen hebben, zijn er wel degelijk verschillen tussen de bewoners van de delen van het Britse rijk. Schotten zijn trots op hun Highland Games, whiskey, doedelzakken en kilts, Britten zijn trots op hun befaamde zwarte taxi’s (cab’s), bolhoeden, paardenrennen enzovoort. Zeg nooit tegen een Engelsman dat hij een Schot is of omgekeerd!
  • In feite moet je bij de Britten dus spreken van een multiculturele samenleving, maar dan wel één, die al heel lang bestaat.