-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Deeltijdbaan

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Moniek en Jan hebben elkaar leren kennen op het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Moniek liep daar als arts-in-opleiding en Jan werkte als verpleegkundige op de afdeling Intensive Care. Inmiddels zijn ze getrouwd en het eerste kind is op komst. Allebei hebben Moniek en Jan een lange opleiding achter de rug en willen hun baan niet opgeven. Maar om dan gelijk het kind elke dag naar de kinderopvang te brengen gaat ook wat ver. De oplossing: beiden gaan in deeltijd werken.

Definitie

Iemand die niet voor 100%, dus full-time werkt, maar slechts een bepaald percentage daarvan.

Voorbeeld

Jan zou bijvoorbeeld één dag in de week minder kunnen werken en voor het kind gaan zorgen. Moniek zou ook één dag in de week minder kunnen werken en verder afspreken dat ze een gedeelte van haar taak thuis kan doen. Ze is namelijk met een onderzoek bezig en moet daarvoor veel schrijven. Dat kan ze ook thuis. Met een beetje geluk hoeft hun kind dan straks maar twee dagen per week naar de kinderopvang.

Tekstverband

  • Als de plannen van Moniek en Jan doorgaan werken ze straks beiden voor 80%. Ze verdienen dan allebei nog 80% van hun oorspronkelijke loon toen ze beiden nog full-time werkten.
  • Je kunt ook zeggen dat Moniek en Jan dan nog op de loonlijst staan voor 0,8 fte.