-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Dubbeldoelstelling

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Je zult maar in de buurt van onze nationale luchthaven wonen. Opstijgende en landende vliegtuigen zorgen voor behoorlijke geluidsoverlast. Met name laat op de avond of 's nachts is het ronduit vervelend als je rust wordt verstoord. Had je maar niet zo dichtbij de luchthaven moeten gaan wonen! Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Veel mensen woonden er al voordat Schiphol aan zijn onstuitbare opmars begon! Maar ja, wat dan? Vliegtuigen verbieden om te landen? Schiphol is erg belangrijk voor onze economie. Zonder die luchthaven zouden vele bedrijven uit ons land wegtrekken. Zo maar de luchthaven gedeeltelijk op slot doen is dus ook geen optie. Door de toename van de wereldeconomie en de welvaart groeit Schiphol nog steeds. In principe wil de overheid die groei ook nog toestaan, maar wel met de eis dat het milieu tegelijkertijd wordt verbeterd. Lijkt onmogelijk, maar dat is toch echt wat de dubbeldoelstelling beoogt.

Definitie

Schiphol toestaan om te groeien, maar tegelijkertijd het milieu willen verbeteren.

Voorbeeld

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wilde Schiphol toestaan 20% meer vliegtuigen te laten vertrekken en landen, en tegelijkertijd de lawaaioverlast met 20% te verminderen.

Toelichting

In 2011 vertrekken en landen op Schiphol per jaar zo'n 430.000 vliegtuigen. Men wil toestaan dat te vergroten tot ongeveer 550.000 vliegtuigen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld

  • de lawaaierige vliegtuigen te verbieden op Schiphol te landen.
  • het banenstelsel (Schiphol heeft maar liefst vijf banen en heeft plannen om een zesde aan te leggen) zo goed mogelijk te gebruiken. Door bijvoorbeeld te variëren in het gebruik, hebben mensen op de grond in ieder geval niet permanent last van de vliegtuigen.
  • sommige banen alleen overdag te gebruiken en de banen met de meeste geluidshinder zo min mogelijk gebruiken.
  • huizen in de omgeving beter te isoleren.
  • andere aanvliegroutes te nemen en daarin ook te wisselen. Ook het wat later inzetten van de landing kan de geluidsoverlast in de omgeving van de luchthaven beperken.