-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Emigratie

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Als jij emigreert, dan verhuis je van je geboorteland naar een ander land. Voorbeeld: Als jij vanuit Nederland verhuist naar Canada, dan emigreer jij naar Canada. Onder migratie valt zowel het begrip immigratie als emigratie.Bij emigratie kijk je altijd naar het land waar de persoon of groep die emigreert geboren is. In het voorbeeld emigreerde je van Nederland naar Canada. Vanuit Nederland bekeken emigreer je dus, maar als je vanuit Canada kijkt dan immigreer je juist naar Canada, omdat je in Canada gaat wonen.

Defintie

Het verhuizen van een persoon of groep vanuit het geboorteland naar een ander land.

Voorbeelden

Na de Tweede Wereldoorlog emigreerden veel Nederlanders naar andere landen, bijvoorbeeld naar Canada en de Verenigde Staten.

Tekstverband

  • Emigratie is het tegenovergestelde van het begrip immigratie. Het verhuizen van mensen wordt ook wel migratie genoemd.
  • Emigreren doe je niet zo maar. Mensen zien in eigen land geen of niet voldoende toekomstmogelijkheden. De emigranten zijn vaak ook een beetje avonturiers. Moeten van een uitdaging houden. Is ook niet niks om eigen huis en haard te verlaten. Weg familie, weg vrienden, weg zekerheden.
  • Eén van de redenen waarom mensen ons land soms verlaten is het feit dat ze Nederland veel te druk vinden. In Canada bijvoorbeeld heb je veel meer ruimte om een groot boerenbedrijf op te zetten.
  • De jaren vijftig was een decennium waarin veel Nederlanders zijn vertrokken naar het buitenland. In de Tweede Wereldoorlog was veel beschadigd en mensen voelden zich in Europa niet veilig meer.