-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Goa

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Goa ligt aan de westkust van India. Vandaag de dag is deze kleinste deelstaat van India een favoriete vakantiebestemming voor met name jongeren die met hun rugzak de wereld veroveren. In Goa komen ze bij elkaar om te feesten. Met name house-parties zijn erg in. De lokale bevolking profiteert natuurlijk van al die toeristen, maar tegelijkertijd ergeren ze zich ook aan de overlast die de feestende jongeren veroorzaken.

Goa bestaat als nederzetting al heel lang. Al zo’n 2000 voor Christus was het gebied bewoond. De nederzetting groeide uit tot een internationaal handelscentrum.

In 1510 werd Goa veroverd door de Portugezen. Zij maakten er een belangrijke handelsnederzetting van. Daarbij ging het in eerste instantie vooral om specerijen. Vanuit Goa werd het gehele Portugese rijk in Azië bestuurd.

Beschrijving

Oude handelsnederzetting aan de westkust van India dat meer dan 400 jaar de hoofdstad was van de Portugese koloniën in Azië.

Voorbeeld

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (C.UTF-8) /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory Error code: 127
Goa ligt aan de westkust van India. Het is de kleinste deelstaat van het land. Eeuwenlang was Goa een kolonie van Portugal

Zie voor de ligging van Goa de nevenstaande kaart.

Toelichting

  • Goa is een Portugese kolonie geweest van 1510 tot 1961. In 1962 werd het gebied onderdeel van het onafhankelijke India. Tegenwoordig is het de kleinste deelstaat van dat land. Er wonen ongeveer 1,35 miljoen mensen. De oude havenstad Goa dat deel uitmaakt van die deelstaat, heet tegenwoordig Panaji.
  • Dat Goa eeuwenlang van Portugal is geweest, zie je nog terug aan de vele oude koloniale gebouwen, aan de taal (een minderheid spreekt nog steeds Portugees) en aan de godsdienst. Meer dan een kwart van de bevolking is rooms-katholiek.