-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Knooppunt

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Een reisorganisatie heeft tien busreizen in de planning staan die allemaal op zaterdag vertrekken. De organisatie biedt zijn klanten extra service door ze in hun eigen woonplaats te laten opstappen. De reizigers wonen in heel het land. Natuurlijk zou van elke reis de bus alle deelnemers kunnen oppikken, maar dat is niet zo handig. Dat kost veel te veel tijd en brandstof en is erg omslachtig. De tien bussen moeten immers allemaal door heel het land rijden.

In plaats daarvan haalt elke bus in een gedeelte van het land de reizigers op van alle reizen. Alle tien de bussen rijden vervolgens naar een verzamelpunt in de buurt van Arnhem. Daar stappen de reizigers over in hun “eigen” bus en vervolgen hun reis naar hun eindbestemming.

Zo’n plaats waar vervoersstromen bij elkaar komen en zich weer verspreiden, noemt men een knooppunt.

Definitie

Plaats waar vervoersstromen bij elkaar komen en zich weer verspreiden.

Voorbeelden

  • Bij intercontinentaal verkeer (bijvoorbeeld tussen Amerika en Europa) komen in een continent vervoersstromen bij elkaar in een zogenaamde mainport. Dat zijn grote zeehavens of luchthavens. De aangevoerde vracht en/of passagiers worden met zo groot mogelijke vervoermiddelen naar andere continenten gebracht.
  • Bij continentaal verkeer (bijvoorbeeld tussen Zwitserland en Nederland) is het belangrijk te zorgen voor een zo hoog mogelijke bezettingsgraad van schepen of treinen. In plaats van 10 treinen te laten rijden met ieder 10 wagons is het natuurlijk veel voordeliger om 2 treinen te laten met ieder 50 wagons. Daarom worden treinen naar een knooppunt gebracht, waar de lading wordt overgezet.

Toelichting

  • De kortste weg van A naar B is niet altijd de snelste en zeker niet altijd de goedkoopste.
  • Wanneer producten vanuit een continent naar een mainport worden gebracht, is dat goedkoper per boot of trein dan met de vrachtauto. Alleen wanneer iets heel snel in de mainport moet zijn, legt zo’n vrachtauto het hele traject over de weg af. Dat kost natuurlijk wel veel geld. Het is goedkoper om met de vrachtauto naar een overslagpunt te rijden en de goederen op een boot of trein te zetten.
  • Die boten en treinen gaan op hun beurt ook weer naar een knooppunt om lading over te zetten. Doel is een zo hoog mogelijke bezettingsgraad te krijgen. Door de containers zijn goederen ook gemakkelijk over te zetten met kranen.
  • De mainports vormen in dit systeem de zogenaamde eerstelijnsknooppunten. Overslagpunten in het achterland noemt men de tweedelijnsknooppunten.
  • Het begrip knooppunt heeft te maken met het hub and spokemodel.