-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

KLM

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

De belangrijkste luchtvaartmaatschappij van ons, kreeg al vanaf het begin van zijn bestaan, het predicaat Koninklijk, verleend door Koningin Wilhelmina. Daar is de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij maar wat trots op. De KLM is één van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, in 1919 opgericht door Albert Plesman. De KLM heeft Schiphol al vanaf zijn oprichting als zijn thuisbasis. De kleuren van de KLM zijn wit en blauw. Bovenop het logo van het KLM is de koninklijke kroon te zien. In reclames probeert de luchtvaartmaatschappij die kleuren duidelijk uit te laten komen. De vliegtuigen worden daar al tientallen jaren uitgebeeld als witte zwanen die altijd een knalblauwe lucht als achtergrond hebben. De zwaan geldt als koninklijk, sierlijk, vriendelijk en elegant. Met zo'n dier als symbool bouw je een betrouwbaar imago op.

Definitie

Sinds 1920 de Nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland.

Voorbeeld

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (C.UTF-8) /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory Error code: 127
Een Boeing 777 van de KLM. Let op het koninklijke logo op de staart en het Skyteam logo bij de cockpit.

Hiernaast zien jullie een vliegtuig van de KLM in de typische KLM kleuren met het koninklijke logo op de staart. Op het vliegtuig is ook nog een afbeelding van het zogenaamde Skyteam, waar de luchtvaartmaatschappij sinds 2004 deel van uitmaakt.

Toelichting

  • De KLM is ook 100% eigenaar van KLM-Cityhopper, Transavia en Martinair Cargo. Daarnaast heeft ze allerlei belangen in andere luchtvaartmaatschappijen.
  • Sinds 2004 is de KLM gefuseerd met Air France. Wel blijven Air France en de KLM als aparte netwerken functioneren met hun eigen kleuren/logo's.
  • Sinds 2004 maakt de KLM tevens deel uit van het zogenaamde Skyteam, waarin inmiddels 13 luchtvaartmaatschappijen samenwerken, zoals het Amerikaanse Delta Airlines en het Italiaanse Alitalia. Doel is te zorgen dat aansluitingen op vluchten zo goed mogelijk wordt geregeld.