-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Leeftijdsgrafiek

Uit OmoPedia
(Doorverwezen vanaf Leeftijdsdiagram)
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Je bent lid van een sportclub. Je ziet op zaterdag allerlei leden rondlopen: pupillen (de kleintjes), junioren (de tieners), de senioren (de competitiespelers) en de veteranen (de oudere leden). Je wilt in verband met de Sinterklaasviering weten hoeveel leden iedere groep telt. Dan kun je het beste een grafiek maken van de leeftijden en het aantal leden per leeftijdsgroep, want in een grafiek kun je informatie verwerken over leeftijd en ledenaantal. Tik de volgende link maar aan (volledige resolutie):

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (C.UTF-8) /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory Error code: 127

Definitie

Een grafische voorstelling over leeftijd en aantal leden van bijvoorbeeld een club.

Voorbeelden

Je ziet al heel gauw aan de lengte van de horizontale staven welke leeftijden de meeste leden tellen.

Tekstverband

  • Zo'n grafische voorstelling wordt ook wel een leeftijdsdiagram genoemd. Het gaat steeds over de combinatie van twee gegevens: leeftijd en aantal leden.
  • Een leeftijdsdiagram is een voorbeeld van een staafdiagram.
  • Wanneer je een leeftijdsdiagram maakt waarin mannen en vrouwen apart vermeld worden, dan spreek je over een bevolkingspiramide. Hierbij worden de twee grafieken van de mannen en de vrouwen in spiegelbeeld tegen elkaar aan gezet.