-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Milieu

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Het woord milieu kan op twee manieren uitgelegd worden.

  • Met milieu bedoelen we heel vaak de natuur waarin we leven.
  • Met milieu kunnen we ook de maatschappij of omgeving waarin we wonen bedoelen. Soms wordt er over iemand gezegd dat hij uit een ander milieu komt. Dan bedoelen we vaak dat zo iemand opgegroeid is in een omgeving waar de normen en waarden anders zijn dan in onze omgeving.
Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (C.UTF-8) /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory Error code: 127
De aarde gezien vanuit een ruimteschip.

Definitie

Een milieu is een omgeving waarin mensen of andere organismen leven.

Voorbeelden

  • Onze eigen leefomgeving.
  • Als je het over de leefomgeving hebt van een plant of dier, waar hij/zij volledig inpast, thuishoort spreek je over een biotoop.
  • Soms wordt er ook wel gezegd dat iemand zich bevindt in het criminele milieu.
  • Het milieu wordt erg vervuild door het dumpen van giftig afval in de zee.
  • Met milieu wordt ook vaak de stand bedoeld, adelijk milieu: baron, barones, graaf, gravin, jonkheer, freule.

Tekstverband

Op dit moment wordt er in de wereld veel gepraat over het milieu. In dit geval wordt dan onze natuur en onze leefomgeving bedoeld. Veel mensen denken dat wij niet goed omgaan met ons milieu, waardoor ons klimaat en zelfs onze wereld uiteindelijk kan veranderen als we niet oppassen. Je kunt hier meer over lezen bij het begrip milieuproblematiek. Beroemd is de film en de toespraken van Al Gore, vice-president van de VS onder president Clinton, over de rampzalige gevolgen van de verwaarlozing van het milieu.