-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Minimumloon

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Op 27 november 1968 is door het parlement van ons land de Wet op het minimumloon goedgekeurd. Dat betekent dat een werkgever zijn werknemers op zijn minst een bepaald bedrag aan salaris moet uitkeren, ongeacht het werk dat die persoon doet. De hoogte van dat bedrag hangt natuurlijk af van de leeftijd en van de hoeveelheid tijd die iemand werkt. Voor personen onder de 15 jaar is dit niet wettelijk geregeld. Voor personen van 15 tot 22 geldt het minimumjeugdloon, vanaf 23 jaar het minimumloon.

Definitie

Laagste bedrag dat een werkgever wettelijk verplicht is aan een werknemer als loon uit te betalen.

Voorbeelden

Dat bruto minimumloon bedraagt in ons land voor een volledige werkweek ongeveer 1400 euro per maand. Daarnaast heeft een persoon recht op 8% vakantietoeslag. Totaal komt dat in een jaar uit op zo’n 15.500 euro bruto.

Tekstverband

  • Het netto minimumloon ligt natuurlijk lager dan die 15.500 euro per jaar. Ook mensen met een minimum inkomen moeten aan de staat belasting afdragen en premies voor de volksverzekeringen.
  • Niet in elk land zijn minimumlonen hetzelfde geregeld, ook niet binnen de EU. Het minimumloon in Luxemburg is bijvoorbeeld ongeveer 14 keer zo hoog dan in Bulgarije.
  • Niet iedereen vindt het hebben van minimumlonen een goed idee. Natuurlijk is het goed als iedereen die werkt een minimum inkomen heeft, maar sommigen verdienen met dat bedrag eigenlijk te veel.
  • Bedrijven zullen door het minimumloon meer doen aan automatisering en mechanisatie waardoor de arbeidsproductiviteit toeneemt. Tegelijkertijd ontstaat er door de mechanisatie wel meer werkloosheid.
  • Een ander mogelijk gevolg is het verplaatsen van sommige arbeidsprocessen naar lagelonenlanden. Je kunt je voorstellen dat het maken van producten waarbij veel menselijke arbeid nodig is, veel goedkoper gedaan kan worden in bijvoorbeeld Oost-Europa of landen in Azië.