-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Thema: verzamelde opdrachten bij arm en rijk

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

teksten

Idee voor een opdracht

opdracht over de eigen omgeving/inkomen m.b.v. CBS

http://www.cbsinuwbuurt.nl

Iedereen heeft inkomen, maar dit is niet voor iedereen hetzelfde. Je gaat in de komende opdracht het inkomen van mensen binnen je eigen stad met elkaar vergelijken.

Opdracht : vergelijk in je stad het gemiddelde inkomen van zeven wijken met elkaar. Maak hiervan een staafdiagram in excel. Maak gebruik van de onderstaande website CBS in uw Buurt.

=kijkopdracht met invuloefening en meerkeuzevraag+

Bekijk de volgende fragmenten (via de onderstaande links) over rijkdom:

http://web.teleblik.kennisnet.nl/tsr/player/vo//fid/1935218?start=916000&end=1076000 http://web.teleblik.kennisnet.nl/tsr/player/vo//fid/1092860?start=0&end=69000

Als je de fragmenten gezien hebt, beantwoordt dan de volgende vragen: 

invuloefening waarbij de in te vullen woorden dikgedrukt zijn.

Elisa haar vader heeft voor haar een manege gekocht. Elisa is pas 18 jaar oud. Andere jongeren zouden best met haar willen ruilen . Toch blijft Elisa een normaal meisje, die niet loopt te pronken met de rijkdom van ouders.


meerkeuzevraag met feedback voor leerlingen Wat valt je op als je naar de twee fragmenten kijkt? De rijke mensen in de Gouden Eeuw hadden dezelfde smaak als de rijke mensen nu.

feedback: Helaas, smaken veranderen in de loop van de tijd.


De rijke mensen in de Gouden Eeuw en de rijke mensen nu laten zien dat ze rijk zijn. feedback: Juist, veel rijke mensen laten zien dat ze rijk zijn dit is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn.


De rijke mensen in de Gouden Eeuw hadden minder te besteden als de rijke mensen nu. feedback: Nee, je kunt de twee tijden niet met elkaar vergelijken.


De rijke mensen in de Gouden Eeuw zijn familie van de rijke mensen nu. feedback: Misschien, maar de meeste rijke mensen nu hebben hun geld verdient en niet geërfd.

nuttige links

Illustraties/foto's

eventuele copyrights