-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Transferpassagier

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Ongeveer 40% van alle passagiers die op Schiphol landt, heeft onze nationale luchthaven als overstappunt. Zo’n verkeersknooppunt noemt men een hub. Men komt vanuit allerlei Europese bestemmingen aanvliegen en stapt over op een grote Boeing 747 voor een intercontinentale vlucht of andersom.

Voor Schiphol is die transfer van passagiers van levensbelang. We hebben zelf maar een kleine markt voor passagiers, dus moeten we het vooral van buitenlandse passagiers hebben. Die kiezen vaak voor Schiphol als overstapplaats, omdat onze luchthaven internationaal erg goed aangeschreven staat. Schiphol is in verhouding tot andere luchthavens overzichtelijk, veilig, klantvriendelijk en personeel spreekt er de buitenlandse talen goed.

Definitie

Passagier die op een luchthaven overstapt in een ander vliegtuig.

Voorbeelden

  • Iemand vliegt van Athene naar Amsterdam en vandaar uit naar Boston (Verenigde Staten).
  • Iemand vliegt van Mexico naar Praag via Schiphol. Op Schiphol stapt de passagier over op een ander vliegtuig, dat naar Praag gaat.

Toelichting

  • Het begrip transfer heeft te maken met een overstap. Denk in dat verband bijvoorbeeld ook aan een voetballer die van de ene club overstapt naar een andere.
  • Voor een transferpassagier, die bijvoorbeeld van Griekenland naar Amerika vliegt via een hub, maakt het qua afstand bijna niets uit of die overstapt in Parijs, Londen, Frankfurt of Amsterdam. De totale afstand is tenslotte bijna gelijk. Men kiest een overstapplaats op basis van ervaringen met het vliegveld. Hoe is de bewegwijzering, hoe is de catering, hoe goed kun je je verstaanbaar maken, zijn er voldoende mogelijkheden om de wachttijd te doden, hoe ver liggen de gates uit elkaar? Dat maakt vooral voor zakelijke reizigers, die vaak vliegen en veel ervaring hebben met luchthavens, veel uit.