-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Westerse landen

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Beschrijving

Niet zo moeilijk, denk je, Westerse landen zijn landen die ten westen van Azië liggen. Foutje: Voor ons klopt dat op de wereldkaart aardig, maar voor inwoners van Amerika natuurlijk niet. We bedoelen met die term ook iets heel anders. Westerse landen zijn de ontwikkelde landen, vaak koloniale staten, die tot de Eerste Wereld behoren, een andere benaming voor de rijke, geïndustrialiseerde, niet-communistische landen, maar die benaming omvat ook landen zoals Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

Definitie

Alle landen die horen bij de Westerse wereld.

Voorbeelden

Landen in West-Europa, Noord-Amerika, Australië en Japan

Tekstverband

  • Mensen uit de Westerse landen hebben vaak dezelfde cultuur, min of meer hetzelfde geloof (Christelijk) en lijken een beetje op elkaar (blank).
  • Japan wordt meestal wel tot de Westerse landen gerekend, hoewel de mensen er daar toch behoorlijk anders uit zien en een andere cultuur hebben.
  • Bij allochtonen wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen allochtonen van Westerse afkomst en allochtonen van niet-Westerse afkomst. Mensen die afkomstig zijn uit een Westers cultuurgebied zullen zich veel sneller aanpassen aan Nederlandse gewoonten en gebruiken dan mensen die uit een ander cultuurgebied komen, zoals bijvoorbeeld Afrika.
  • Bovenstaand verhaal geldt ook voor buitenlanders die (tijdelijk) in Nederland komen wonen. Buitenlanders afkomstig uit een westers cultuurgebied voelen zich veel sneller thuis in Nederland en kunnen dan ook sneller 'normaal' functioneren in de Nederlandse samenleving.