-Wilt u deelnemen aan de gebruikers Enquête? Klik hier: Vragen-

Welkom: verschil tussen versies

Uit OmoPedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Welkom bij op de Omopedia-portal.
+
Welkom bij de Omopedia-portal.
  
Het Omopediapropject is tot stand gekomen onder auspicien van de vereniging [http://www.omo.nl OMO]
+
Het Omopediaproject is tot stand gekomen onder auspiciën van de vereniging [http://www.omo.nl OMO]
De doelen van het project zijn het beschikbaar komen van vrij te gebruiken gereedschappen die ondersteuning bieden bij het zelf produceren van digitaal les of leermateriaal.
+
De doelen van het project zijn het beschikbaar komen van vrij te gebruiken gereedschappen die ondersteuning bieden bij het zelf produceren van digitaal les- of leermateriaal.
In dit kader zijn ontwikkeld een speciaal op het voortgezet onderwijs gerichte Wiki die op eenzelfde herkenbare wijze en met dezelfde software als de "grote" wikipedia, begrippen via een structur van een berijpelije uitleg voorziet. [http://wiki.omopedia.nl wiki.omopedia, zie hier voor meer info]
+
In dit kader zijn ontwikkeld een speciaal op het voortgezet onderwijs gerichte Wiki die op eenzelfde herkenbare wijze en met dezelfde software als de "grote" wikipedia, begrippen via een structuur van een begrijpelijke uitleg voorziet. [http://wiki.omopedia.nl wiki.omopedia, zie hier voor meer info]
  
Om materiaal voor een leerling herkenbaar te maken is er een zogenaamde lessentemplate ontwikkeld. Alle materiaal is op deze wijze uniform van opzet en desgewenst uiterlijk.
+
Om materiaal voor een leerling herkenbaar te maken, is er een zogenaamde lessentemplate ontwikkeld. Alle materiaal is op deze wijze uniform van opzet en heeft dus hetzelfde uiterlijk.
  
  
 
== Auteursrechten. ==
 
== Auteursrechten. ==
Veel via het internet beschikbaar digitaal materiaal bestaat uit lesstof die rijkelijk voorzien zijn van ondersteunende illustraties zonder rekening t ehouden met de daarop rustende auteursrechten. Dit is een potentieel zeer gevaarlijke situatie voor de continuiteit van dat materiaal. Om ervoor te zorgen dat materiaal vrij beschikbaar is, hebben we een bronnenbank waarin vrij te gebruiken materialen ( licentievorm: [http://creativecommons.nl/ Creative Commons ] )
+
Veel via het internet beschikbaar digitaal materiaal bestaat uit lesstof dat rijkelijk voorzien is van ondersteunende illustraties zonder rekening te houden met de daarop rustende auteursrechten. Dit is een potentieel zeer gevaarlijke situatie voor de continuïteit van dat materiaal. Om ervoor te zorgen dat materiaal vrij beschikbaar is, hebben we een bronnenbank opgericht waarin vrij te gebruiken materialen bij elkaar staan. ( licentievorm: [http://creativecommons.nl/ Creative Commons ] )
 
Bronnenbank:
 
Bronnenbank:
Indeling op basis van geografische locatie en bestaa tuit foto's die beschikbaar zijn gesteld vanuit het Omopediaproject en door hobbyfotografen  Zelfgemaakte foto's die een aanvulling zijn op de bronnen ontvangen wij graag!
+
Indeling op basis van geografische locatie en bestaat uit foto's die beschikbaar zijn gesteld vanuit het Omopediaproject en door hobbyfotografen. Zelfgemaakte foto's die een aanvulling zijn op de bronnen ontvangen wij graag!

Versie van 28 apr 2011 om 14:35

Welkom bij de Omopedia-portal.

Het Omopediaproject is tot stand gekomen onder auspiciën van de vereniging OMO De doelen van het project zijn het beschikbaar komen van vrij te gebruiken gereedschappen die ondersteuning bieden bij het zelf produceren van digitaal les- of leermateriaal. In dit kader zijn ontwikkeld een speciaal op het voortgezet onderwijs gerichte Wiki die op eenzelfde herkenbare wijze en met dezelfde software als de "grote" wikipedia, begrippen via een structuur van een begrijpelijke uitleg voorziet. wiki.omopedia, zie hier voor meer info

Om materiaal voor een leerling herkenbaar te maken, is er een zogenaamde lessentemplate ontwikkeld. Alle materiaal is op deze wijze uniform van opzet en heeft dus hetzelfde uiterlijk.


Auteursrechten.

Veel via het internet beschikbaar digitaal materiaal bestaat uit lesstof dat rijkelijk voorzien is van ondersteunende illustraties zonder rekening te houden met de daarop rustende auteursrechten. Dit is een potentieel zeer gevaarlijke situatie voor de continuïteit van dat materiaal. Om ervoor te zorgen dat materiaal vrij beschikbaar is, hebben we een bronnenbank opgericht waarin vrij te gebruiken materialen bij elkaar staan. ( licentievorm: Creative Commons ) Bronnenbank: Indeling op basis van geografische locatie en bestaat uit foto's die beschikbaar zijn gesteld vanuit het Omopediaproject en door hobbyfotografen. Zelfgemaakte foto's die een aanvulling zijn op de bronnen ontvangen wij graag!